Page MenuHomePhabricator

make blog links from wmfwiki front page use HTTPS links
Closed, ResolvedPublic

Description

https://wikimediafoundation.org/wiki/Home#Recent_Wikimedia_blog_posts

make blog links from wmfwiki front page use HTTPS links.

should we also make the blog force HTTPS too now that the wikis are?

Event Timeline

jrbs added a subscriber: jrbs.Sep 11 2015, 9:56 PM
jrbs added a comment.Sep 12 2015, 3:45 AM

It seems that first solving T105905 would be the ideal course of action here.

Restricted Application added a subscriber: StudiesWorld. · View Herald TranscriptNov 23 2015, 2:17 PM
Chmarkine set Security to None.
Restricted Application added a project: Operations. · View Herald TranscriptFeb 23 2016, 6:12 PM
Dzahn added a subscriber: Dzahn.Feb 25 2016, 11:40 PM

Looks to me like this ticket is either about editing wiki pages or about fixing things on the Blog side. Both of these don't really need Operations and Traffic, right?

jrbs added a comment.Feb 25 2016, 11:55 PM

Looks to me like this ticket is either about editing wiki pages or about fixing things on the Blog side. Both of these don't really need Operations and Traffic, right?

It looks to me like @Krenair's change has fixed this issue as it is described.

Looks to me like this ticket is either about editing wiki pages or about fixing things on the Blog side. Both of these don't really need Operations and Traffic, right?

Traffic was added via bulk edit and that causes Herald to add Operations...

jrbs triaged this task as Low priority.Feb 26 2016, 12:06 AM
jrbs removed projects: Operations, Traffic.
Restricted Application added a project: Traffic. · View Herald TranscriptFeb 26 2016, 12:06 AM

Looks to me like this ticket is either about editing wiki pages or about fixing things on the Blog side. Both of these don't really need Operations and Traffic, right?

It looks to me like @Krenair's change has fixed this issue as it is described.

Looking at the main page, the last two entries had HTTPS links, but not the previous ones? Did something change on the blog/Automattic's end?

Restricted Application added a project: Operations. · View Herald TranscriptFeb 26 2016, 12:15 AM
jrbs added a comment.Feb 26 2016, 2:01 AM

They all look like HTTPS links to me now. I think something must have changed on the blog side.

They all show as HTTP links now.

jrbs added a comment.Feb 26 2016, 3:17 AM

They all show as HTTP links now.

I have no idea what is going on. It seems to have been caused by the publication of a new blogpost?

In any case, I think this is caused by the feed itself (https://blog.wikimedia.org/feed/) outputting links in HTTP, not too sure what can be done about that.

jrbs added a comment.Feb 26 2016, 3:19 AM

Oh, I see. So maybe this should be marked as a duplicate.

It's marked as a blocker.

And needs someone to make upstream actually do it.