Page MenuHomePhabricator

Transcode isn't happening
Closed, ResolvedPublic

Description

This video isn't transcoding

i reset it 3 times and still nothing

Event Timeline

VictorGrigas raised the priority of this task from to Needs Triage.
VictorGrigas updated the task description. (Show Details)
VictorGrigas added a subscriber: VictorGrigas.
Restricted Application added a subscriber: Aklapper. · View Herald TranscriptSep 23 2015, 9:23 PM
Krenair added a project: Multimedia.
Krenair added a subscriber: Krenair.
Restricted Application added a subscriber: Matanya. · View Herald TranscriptSep 23 2015, 9:25 PM
Aklapper set Security to None.
Reedy added a subscriber: Reedy.Sep 24 2015, 11:02 PM

I see 5 out of 8 transcodes are done, 3 are apparently running, though I'd presume they should be done by now.

What was the issue originally? No transcodes at all? Or not all of them?

Could be some fallout from the videoscaler upgrades/reinstalls, and if so, CC'ing brion and Guiseppe would probably be useful, but I'd like to get the clarification first...

Format Bitrate Download Actions Status Encode time
WebM 1080P Not ready Reset transcode Started 1 hour, 52 minutes, 13 seconds ago.
WebM 720P Not ready Reset transcode Started 4 hours, 41 minutes, 39 seconds ago.
WebM 480P Not ready Reset transcode Started 10 hours, 12 minutes, 24 seconds ago.
WebM 360P 574 kbps
Reset transcode Completed 15:04, 22 September 2015 3 min 49 s
Ogg 480P 2.11 Mbps
Reset transcode Completed 10:20, 24 September 2015 4 min 36 s
Ogg 360P 1.09 Mbps
Reset transcode Completed 15:03, 22 September 2015 3 min 25 s
Ogg 240P 570 kbps
Reset transcode Completed 15:02, 22 September 2015 2 min 21 s
Ogg 160P 204 kbps
Reset transcode Completed 15:01, 22 September 2015 1 min 26 s

Could be related to T113284

brion added a subscriber: brion.Sep 25 2015, 7:39 PM

I see 5 out of 8 transcodes are done, 3 are apparently running, though I'd presume they should be done by now.
What was the issue originally? No transcodes at all? Or not all of them?

Not all of them. As I see now three of them have reported an error?

Could be some fallout from the videoscaler upgrades/reinstalls, and if so, CC'ing brion and Guiseppe would probably be useful, but I'd like to get the clarification first...
Format Bitrate Download Actions Status Encode time
WebM 1080P Not ready Reset transcode Started 1 hour, 52 minutes, 13 seconds ago.
WebM 720P Not ready Reset transcode Started 4 hours, 41 minutes, 39 seconds ago.
WebM 480P Not ready Reset transcode Started 10 hours, 12 minutes, 24 seconds ago.
WebM 360P 574 kbps
Reset transcode Completed 15:04, 22 September 2015 3 min 49 s
Ogg 480P 2.11 Mbps
Reset transcode Completed 10:20, 24 September 2015 4 min 36 s
Ogg 360P 1.09 Mbps
Reset transcode Completed 15:03, 22 September 2015 3 min 25 s
Ogg 240P 570 kbps
Reset transcode Completed 15:02, 22 September 2015 2 min 21 s
Ogg 160P 204 kbps
Reset transcode Completed 15:01, 22 September 2015 1 min 26 s
Could be related to T113284

Joe claimed this task.Sep 29 2015, 12:43 PM

@VictorGrigas AFAICT all videos have been transcoded correctly after we fixed the timeout issue.

Feel free to reopen this in case I got it backwards.

Joe changed the task status from Duplicate to Resolved.Sep 29 2015, 12:44 PM
Blacknova reopened this task as Open.Nov 21 2016, 2:57 AM
Blacknova added a subscriber: Blacknova.

Appears to still be somewhat broken, ex: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:09._Гасење_вар_како_силно_егзотермент_процес.webm uploaded over a month ago did not auto-transcode anything (I believe it originally just said "Transcode not required") until I happened to purge the cache and kick off the 1080p transcode with the "Reset" link (which worked). I'm guessing perhaps it error-ed out? Reedy was helping me out and tried to find logs but couldn't.

On a side note, does anyone know how to link to the transcoded version of a video? is it even possible? when one uses link=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/transcoded/a/a7/09._Гасење_вар_како_силно_егзотермент_процес.webm/09._Гасење_вар_како_силно_егзотермент_процес.webm.1080p.ogv in the [[File:...|...]] tag, it seems to completely ignore the target.
My assumption was the player would auto-choose/play the version that is compatible with your browser, but it seems like the only ability that is given is to download any transcoded formats. Would be nice if it did the former...

TheDJ added a subscriber: TheDJ.EditedNov 21 2016, 9:20 AM

@Blacknova please open separate tickets and then Link back to historic tickets, instead of reopening tickets. These issues are a year apart and even though they are superficially similar to you, they likely have completely different causes.

I created ticket T151199: Please mass-reset the video transcodes of tens of thousand videos stuck in "Unknown" state

Joe closed this task as Resolved.Nov 28 2016, 10:10 AM