Page MenuHomePhabricator

Link added soon after the linked article is added stays red, even though the article existed at the time of link creation
Open, LowestPublic

Description

I observed this in wiktionary:

  1. I create the new page in one browser tab
  2. I add the link to this page to another, pre-existing page in another browser tab
  3. I save the first tab so that it is updated, then I save the second tab
  4. Link to the new article stays red, even though the article already existed when the link was added.
  5. Link stays red until the next article modification

I describe this bug here from the user standpoint. I understand that this is probably caused by the first request being processed by another server instance, and the database isn't being fully updated by the time of the link-creating request. But still, user observes the wrong behavior. Html image of the page is incorrect, and stays this way.

Event Timeline

Yurivict created this task.Oct 19 2015, 7:49 PM
Yurivict raised the priority of this task from to Needs Triage.
Yurivict updated the task description. (Show Details)
Yurivict added a project: WMF-Server-Backports.
Yurivict added a subscriber: Yurivict.
Restricted Application added a subscriber: Aklapper. · View Herald TranscriptOct 19 2015, 7:49 PM
greg set Security to None.
Aklapper triaged this task as Lowest priority.Oct 19 2015, 11:09 PM
Aklapper edited projects, added MediaWiki-Page-editing; removed MediaWiki-General.
Yurivict updated the task description. (Show Details)Oct 19 2015, 11:21 PM

Could this be caused by the StashEdit feature (https://gerrit.wikimedia.org/r/#/c/174628/ ff)?