Page MenuHomePhabricator

setup/deploy oresrdb1001-oresrdb1002
Closed, ResolvedPublic

Description

This task will track the setup and deployment of oresrdb1001 (WMF4577) & oresrdb1002 (WMF4578). These systems were requested on T119598, and their deployment is a blocker on T106867.

Since these will work within a service cluster, they should not be located in the same racks. At the time of this task creation, they are. Thus all setup for oresredis1002 (WMF4578) cannot continue until it is located from D3 to another rack/row.

oresrdb1001 (WMF4577)

oresrdb1002 (WMF4578)

Event Timeline

RobH created this task.Feb 2 2016, 7:22 PM
RobH claimed this task.
RobH raised the priority of this task from to Normal.
RobH updated the task description. (Show Details)
RobH added a project: Operations.
RobH added subscribers: RobH, akosiaris.
Restricted Application added a subscriber: Aklapper. · View Herald TranscriptFeb 2 2016, 7:22 PM
RobH renamed this task from setup/deploy oresredis1001-oresredis1002 to setup/deploy oresrdb1001-oresrdb1002.Feb 2 2016, 7:26 PM
RobH updated the task description. (Show Details)
RobH set Security to None.
RobH updated the task description. (Show Details)Feb 2 2016, 8:46 PM
RobH updated the task description. (Show Details)Feb 2 2016, 9:05 PM
RobH updated the task description. (Show Details)Feb 2 2016, 9:47 PM
RobH updated the task description. (Show Details)Feb 3 2016, 6:23 PM
RobH added a comment.Feb 3 2016, 9:13 PM

I'm having a hell of a time getting the partitioning to work properly on oresrdb1001. I've tried a few things, and everything fails with the mounting of / during the OS installer partitioning steps.

Steps tried were multiple different partman recipes as well as enabling or disabling sda or sdb. The same error occurs when manually partitioning the disks with guided (using ext4)

The attempt to mount a file system with type ext4 in SCSI1 (0,0,0), partition #1 (sda) at / failed.

When manually paritioning on sda, it doesn't give options for ext3/4 which is odd. Then when I load up trusty rather than jessie, the issue goes away.

After strugging with this for the better part of my morning, it seems this issue is known on T125256

RobH added a comment.EditedFeb 3 2016, 9:29 PM

I didn't ask @akosiaris if these should be Jessie or Trusty.

If they are trusty, we can install them right away. If they are jessie, it will be blocked by the issue detailed on T125256.

Edit answer: They need Jessie, so they are blocked by the issue.

RobH updated the task description. (Show Details)Feb 5 2016, 7:03 PM
RobH updated the task description. (Show Details)Feb 12 2016, 4:44 PM
RobH reassigned this task from RobH to akosiaris.Feb 12 2016, 6:17 PM
RobH updated the task description. (Show Details)

Both systems are now installed and ready for service implementation. Since Alex was the initial hw-request author, I'm assuming he would handle the service implementation.

If this is not correct, just let me know.

Change 278759 had a related patch set uploaded (by Alexandros Kosiaris):
Add the role::ores::redis class to oresdb100{1,2}

https://gerrit.wikimedia.org/r/278759

Change 278759 merged by Alexandros Kosiaris:
Apply the role::ores::redis class to oresdb100{1,2}

https://gerrit.wikimedia.org/r/278759

akosiaris closed this task as Resolved.Jun 3 2016, 10:52 AM

Resolved for a long time now.

akosiaris updated the task description. (Show Details)Aug 5 2016, 10:59 AM