Page MenuHomePhabricator

Rack and Setup new elastic search
Closed, ResolvedPublic

Description

All 16 servers arrived and have been racked. I evenly distributed them across 4 rows.
4 are in each Row/Rack

  • - receive in normally
  • - rack
  • - update racktables
  • - label servers
  • - cabling
  • - setup bios/idrac/ilom
  • - add mgmt dns entries for both asset tag and hostname
  • - add production dns entries (23 in row A and 23 in row B)
  • - setup network ports (description, enable, vlan)
  • - update install_server module
  • - install OS
  • puppet/salt keys signed/accepted

Related Objects

Event Timeline

Restricted Application added subscribers: Southparkfan, Aklapper. · View Herald TranscriptApr 27 2016, 12:39 PM

Mgmt DNS

+elastic1032 1H IN A 10.65.7.1
+WMF3175 1H IN A 10.65.7.1
+elatic1033 1H IN A 10.65.7.2
+WMF3174 1H IN A 10.65.7.2
+elastic1034 1H IN A 10.65.7.3
+WMF3173 1H IN A 10.65.7.3
+elastic1035 1H IN A 10.65.7.4
+WMF3172 1H IN A 10.65.7.4
+elastic1036 1H IN A 10.65.7.5
+WMF3171 1H IN A 10.65.7.5
+elastic1037 1H IN A 10.65.7.6
+WMF3170 1H IN A 10.65.7.6
+elastic1038 1H IN A 10.65.7.7
+WMF3169 1H IN A 10.65.7.7
+elastic1039 1H IN A 10.65.7.8
+WMF3168 1H IN A 10.65.7.8
+elastic1040 1H IN A 10.65.7.9
+WMF3167 1H IN A 10.65.7.9
+elastic1041 1H IN A 10.65.7.10
+WMF3166 1H IN A 10.65.7.10
+elatic1042 1H IN A 10.65.7.11
+WMF3165 1H IN A 10.65.7.11
+elastic1043 1H IN A 10.65.7.12
+WMF3164 1H IN A 10.65.7.12
+elatic1044 1H IN A 10.65.7.13
+WMF3163 1H IN A 10.65.7.13
+elastic1045 1H IN A 10.65.7.14
+WMF3162 1H IN A 10.65.7.14
+elastic1046 1H IN A 10.65.7.15
+WMF3161 1H IN A 10.65.7.15
+elastic1047 1H IN A 10.65.7.16
+WMF3160 1H IN A 10.65.7.16

Cmjohnson updated the task description. (Show Details)Apr 28 2016, 7:09 PM

Racked in the following locations
Row/Rack A3
elastic1032
elastic1033
elastic1034
elastic1035

Row/Rack B3 (Welcome search to row B)
elastic1036
elastic1037
elastic1038
elastic1039

Row/Rack C5
Elastic1040
elastic1041
elastic1042
elastic1043

Row/Rack D4
elastic1044
elastic1045
elastic1046
elastic1047

Having an issue with installations. The hit TFTP okay and "install" but are in a continious pxe loop. I checked bios and they pxe is the last option. I tried to force a boot to HDD but it failed and went right to pxe. I think it may have something to do with the Legacy Bios mode or the RAID. I see this message during post

292 - Invalid HPE Software RAID Configuration. HPE B140i SW RAID Mode is NOT
supported when the Boot Mode is configured for legacy BIOS Mode.
Action: Configure the Boot Mode to UEFI Mode if using HPE SW RAID.

Cmjohnson updated the task description. (Show Details)May 3 2016, 8:00 PM

I attempted to change to the UEFI on elastic1047 and install and that didn't get to the installer at all.

FIgured out the problem. I updated elastic1047 and it installed w/out a problem. I need to fix the other 15.

unning a System ROM Version 1.32 (or later) dated March 5, 2015 (03-05-2015) or later, perform the following:

From the System Utilities screen, select System Configuration BIOS/Platform Configuration
(RBSU) > System Options SATA Controller Options > Enable HP Dynamic Smart Array RAID Support and press Enter.
Select Enable HP Dynamic Smart Array RAID Support and press Enter:
Press F10 to save selection.
Reboot the server for the change to take effect.

Cmjohnson updated the task description. (Show Details)May 13 2016, 6:11 PM
Cmjohnson updated the task description. (Show Details)May 13 2016, 6:27 PM
Cmjohnson closed this task as Resolved.May 17 2016, 1:47 PM
Cmjohnson updated the task description. (Show Details)

all servers have been setup and installed and ssh accessible.