Page MenuHomePhabricator

Thumbnails of some specific images show unwanted black lines
Closed, ResolvedPublic

Description

Images got reuploaded in the meantime fixing the problem on Commons. Testcase still available at
https://test.wikipedia.org/wiki/File:CQ_%E2%80%93_Cologne_Contemporary_Ukulele_Ensemble_(2013)-02.jpg


Original task description:

The following pictures have broken thumbnails. I restored the files yesterday, after we got a permission to use them, but the thumbnails and other down-sized images have strange black lines in it – the original-size file is ok.

The files (on commons) are:
<s> - File:CQ – Cologne Contemporary Ukulele Ensemble (2013)-01.jpg </s>
<s> - File:CQ – Cologne Contemporary Ukulele Ensemble (2013)-02.jpg </s>
<s> - File:CQ – Cologne Contemporary Ukulele Ensemble (2013)-03.jpg </s>
<s> - File:CQ – Cologne Contemporary Ukulele Ensemble (2013)-04.jpg </s>

Thank you very much.

Sincerely,
DaB.


Edit (by Raymond): For testing purposes please use https://test.wikipedia.org/wiki/File:CQ_%E2%80%93_Cologne_Contemporary_Ukulele_Ensemble_(2013)-02.jpg

Event Timeline

Restricted Application added subscribers: Zppix, Poyekhali, Steinsplitter, Aklapper. · View Herald TranscriptJul 16 2016, 12:12 PM

Forgot to mention: I tried to purge the pictures already.

elukey triaged this task as Low priority.Jul 19 2016, 12:48 PM
elukey added a subscriber: elukey.

I am very ignorant and I have no idea how Ops could help. Anybody can point me to documentation or just give me more info?

Joe added a subscriber: Joe.Jul 19 2016, 12:53 PM

This is not just matter of fixing re-rendering these, as it seems to be a problem with magemagick and this specific image, that makes convert create those black stripes.

I believe if the thumbnails are deleted (from swift) they should regenerate on the next visit

@DaBPunkt Do you know if the original thumbs before the first delete exhibited the black lines?

Joe added a comment.Jul 19 2016, 1:20 PM

I verified we have the same issue with the older imagescaler, but I have no time to dig further; this seems like an imagemagick bug/artifact.

Joe added a comment.Jul 19 2016, 1:21 PM

@Peachey88 I have tried both to purge all thumbnails, and to generate new sizes, always with the same result.

convert Version: ImageMagick 6.8.9-9 Q16 x86_64 2016-06-01 on my local host (jessie) resized the image with no problems; we need to check the exact version and options used.

@DaBPunkt Do you know if the original thumbs before the first delete exhibited the black lines?

No idea, sorry.

Resaving (i.e. via Gimp) and reuploading the files repairs the thumbnails.

For testing purposes see now https://test.wikipedia.org/wiki/File:CQ_%E2%80%93_Cologne_Contemporary_Ukulele_Ensemble_(2013)-02.jpg

Raymond updated the task description. (Show Details)Jul 27 2016, 2:48 PM
Aklapper renamed this task from Please fix broken thumbnails to Thumbnails of some specific images show unwanted black lines.Oct 23 2016, 6:24 PM
Aklapper updated the task description. (Show Details)
Aklapper changed the task status from Open to Stalled.Nov 16 2017, 1:15 AM
Aklapper edited projects, added MediaWiki-File-management; removed Operations.

I do not see any unwanted black lines in that very image. Is this still an issue, or can this task be closed as resolved?

Restricted Application added a project: Multimedia. · View Herald TranscriptNov 16 2017, 1:15 AM

I do not see any unwanted black lines in that very image. Is this still an issue, or can this task be closed as resolved?

Looks fixed in the meantime.

Aklapper closed this task as Resolved.Nov 16 2017, 12:21 PM

Thanks :) Closing