Page MenuHomePhabricator

Labs users reporting timouts when connecting to labsdb-web.eqiad.wmnet
Closed, ResolvedPublic

Description

T134203#2969538

Also:

Hi, this doesn't seem to work. When I try to connect, I get this --

tools.russbot@tools-bastion-03:~$ mysql -h labsdb-web.eqiad.wmnet
ERROR 2003 (HY000): Can't connect to MySQL server on 'labsdb-web.eqiad.wmnet' (110)

Event Timeline

jcrespo created this task.Jan 25 2017, 5:55 PM
Restricted Application added a project: Cloud-Services. · View Herald TranscriptJan 25 2017, 5:55 PM
Restricted Application added a subscriber: Aklapper. · View Herald Transcript

I'll look into this today if I can or very shortly thereafter

Krenair added a subscriber: Krenair.EditedJan 25 2017, 6:56 PM

Given that I can connect to mysql and attempt to authenticate (though with no matching grants) via tin.eqiad.wmnet, I'm guessing this will be netops filtering between production and labs, though I'm surprised this only came up after actual users were given the hostnames and asked to test.

chasemp closed this task as Resolved.Jan 25 2017, 8:57 PM
chasemp claimed this task.

@jcrespo should be sorted now

Database connection works but queries end up with the following error.

SELECT command denied to user 's51698'@'10.64.37.15' for table 'wb_items_per_site'

@Superyetkin Can you provide the server and the full query used?

mysql_select_db fails with "Access denied for user 's51698'@'%' to database 'trwiki_p'" on this page.

@Superyetkin trwiki is s2, which is not yet part of the available wikis. right now only enwiki and the 800 s3 wikis are available. s2, s4, s5, s6 and s7 (the last 36 wikis to be imported) will be available soon (we believe within a month, but I cannot promise it with 100% security).

I would ask you patience, and start testing the wikis available now. But current labsdbs will not be modified until we are sure we can provide the same level of service with the newer machines.