Page MenuHomePhabricator

Warning: ZeroAPI: Unable to parse json of page Zero:
Closed, ResolvedPublic

Description

This error showed up with the deployment of php-1.29.0-wmf.17

You can see details here: https://logstash.wikimedia.org/goto/a2f0d9d8875011bc5c4439f3b90ba0a2

Event Timeline

Restricted Application added a subscriber: Aklapper. · View Herald TranscriptMar 21 2017, 8:41 PM
Reedy added a subscriber: Reedy.Mar 21 2017, 8:52 PM

Are we sure this co-incides with the deployment? Or has someone changed a page onwiki at the same time?

There weren't any changes to the extension at all
https://github.com/wikimedia/mediawiki-extensions-ZeroPortal/compare/wmf/1.29.0-wmf.16...wmf/1.29.0-wmf.17

Similar for it's partners in crime that is ZeroBanner https://github.com/wikimedia/mediawiki-extensions-ZeroBanner/compare/wmf/1.29.0-wmf.16...wmf/1.29.0-wmf.17 and also JsonConfig https://github.com/wikimedia/mediawiki-extensions-JsonConfig/compare/wmf/1.29.0-wmf.16...wmf/1.29.0-wmf.17

Seems a lot like someone changed something on the wiki page, badly... Or a core change

demon added a subscriber: demon.Mar 21 2017, 9:11 PM

Seems a lot like someone changed something on the wiki page, badly... Or a core change

That seems to be a recurring theme of some of these "store config on wiki" solutions we've been using. They don't handle bad input well and cause errors much further down that we have zero way to gauge the severity of.

Reedy added a comment.Mar 21 2017, 9:15 PM

Does anyone outside of Mobile/Zero have an account on zerowiki without creating one via createAndPromote?

Change 344075 had a related patch set uploaded (by Chad):
[mediawiki/extensions/ZeroPortal] Failure to parse json config should result in a usable error

https://gerrit.wikimedia.org/r/344075

Mentioned in SAL (#wikimedia-operations) [2017-03-22T20:05:21Z] <thcipriani@tin> Synchronized php-1.29.0-wmf.17/extensions/ZeroPortal/includes/ApiZeroPortal.php: [[gerrit:344190|Failure to parse json config should result in a usable error]] T161036 (duration: 00m 42s)

Are we sure this co-incides with the deployment? Or has someone changed a page onwiki at the same time?

I didn't see this (or variations of it) pop up yesterday after re-rolling out to group0

Removing as a train blocker on T160549: MW-1.29.0-wmf.17 deployment blockers, but leaving open if there is more investigation needed.

MaxSem closed this task as Resolved.Apr 2 2018, 8:09 PM
MaxSem claimed this task.
MaxSem added a subscriber: MaxSem.

Don't see anything in logs anymore.

mmodell changed the subtype of this task from "Task" to "Production Error".Aug 28 2019, 11:10 PM