Page MenuHomePhabricator

Outreach Dashboard: Course stats/details are broken
Open, HighPublicBUG REPORT

Description

Two Outreach Dashboard programs just keep tracking activities despite their activity tracking period finished weeks ago:

Beyond this, not all fields are loading under the "edit details" menu.

Event Timeline

RuyP triaged this task as High priority.Apr 27 2023, 5:21 PM

Are you referring to the 'Activity' tab? That tab does not show tracked edits, it pulls the latest edits from any event participant from any of the tracked wikis. However, any edits after the end date will not be reflected in the cumulative stats or anywhere else except the Activity tab.

I'm not sure what you mean about 'not all fields are loading'. Can you provide some additional details?

Are you referring to the 'Activity' tab? That tab does not show tracked edits, it pulls the latest edits from any event participant from any of the tracked wikis. However, any edits after the end date will not be reflected in the cumulative stats or anywhere else except the Activity tab.

I'm not sure what you mean about 'not all fields are loading'. Can you provide some additional details?

No, what worries me is the number of views (Article Views) that didn't stop in March and it is still counting what was viewed in April. It was then reported 7-9 million and now there are much more (17.7M) - https://outreachdashboard.wmflabs.org/courses/World_Health_Organization/Outreach_Wikipedia_Edit-a-thon_4_World_Hearing_Day_2023

Besides, in the "edit details" tab there are fewer settings options when compared to other programs (only - "Type:", "Private", "Timeline enabled" and "Online Volunteers enabled")...

The pageviews (unlike other stats) are estimated based on all the views that happen between the first edit by an event participant and the most recent time the stats got updated, not just through the end of the event. So increasing view counts after the end of the event is normal.

What you are describing for the 'Edit Details' view sounds like a bug. It looks normal to me, and I see the full range of options. Can you add a screenshot?