Page MenuHomePhabricator

Autocomplete only works for labels and aliases in the same language as the interface or in English, in a Wikibase Cloud instance
Open, Needs TriagePublicBUG REPORT

Description

Steps to replicate the issue :

  1. in https://hypotheseis.wikibase.cloud/wiki/Main_Page (from desktop) set the interface language to "English", then in the internal try to search the following strings: "luogo", "place", "τόπος"; take note of the autocomplete results
  2. set the interface language to "Italiano" and try again the searches
  3. set the interface language to "Ἀρχαία ἑλληνικὴ" and try again the searches

What happens?:

  1. in English, the autocomplete works only for "place", not "luogo" and "τόπος"
  2. in Italiano, the autocomplete works only for "place" and "luogo", not "τόπος"
  3. in Ἀρχαία ἑλληνικὴ, the autocomplete works only for "place" and "τόπος", not "luogo"

What should have happened instead?:

  • the autocomplete should work for all 3 strings with all interface languages

In Wikidata the autocomplete uses labels and aliases in all languages, notwithstanding the interface language; it seems that in Wikibase Cloud, instead, the autocomplete uses only the labels and aliases in English and in the language of the interface - but it should work as in Wikidata instead

Event Timeline

Hey @Epidosis thanks for flagging this. Could you let us know if this is a new issue or if it has always been around? Thanks!

I have created https://hypotheseis.wikibase.cloud/wiki/Main_Page on 27/03/2024 and from that moment the issue has always been around.