Page MenuHomePhabricator

Misplaced IME icon and selector in ULS language selector
Closed, ResolvedPublic

Description

Example

This is monobook (logged in) on Chromium but it's the same with Vector (logged out).


Version: master
Severity: major
URL: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Wikidata:Project_chat&oldid=7502394#Search_error
See Also:
https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=49679
https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=50690

Attached:

Details

Reference
bz41738

Related Objects

View Standalone Graph
This task is connected to more than 200 other tasks. Only direct parents and subtasks are shown here. Use View Standalone Graph to show more of the graph.
StatusAssignedTask
OpenNone
Resolvedsanthosh

Event Timeline

bzimport raised the priority of this task from to Normal.Nov 22 2014, 1:09 AM
bzimport set Reference to bz41738.
Nemo_bis created this task.Nov 3 2012, 1:28 PM

Created attachment 11299
Screenshot of incorrect behaviour

Are there any steps to reproduce you can provide? I have these:

  1. Go to https://translatewiki.net/wiki/Main_Page?useskin=monobook
  2. Click in the search field
  3. Click the down arrow on the IME icon

Observed: Options screen appears partially outside of screen. See screenshot.

Expected: Options screen appears completely and readable.

Attached:

What I showed in attachment 11295 is the following:

  1. Open main page
  2. Click language name at the top to change it -> icon appears on the logo
  3. Click the icon -> popup partly outside the screen

Misplaced icon in vector fixed by gerrit I1efc7022. Monobook issue still exists

Created attachment 11393
Icon overlapping with search suggestions

I don't know if I should open new bugs or continue here.
This is on TWN (Special:Upload and monobook but I doubt it matters), when typing something on the search bar, enough to get some suggestions.

Attached:

Created attachment 11394
Icon in random position among LQT threads

This was yesterday, on [[Support]] in TWN.
I think I had just replied to a thread on top; the icon was in a random position on a thread further down.

Attached:

(In reply to comment #5)

Created attachment 11394 [details]
Icon in random position among LQT threads
This was yesterday, on [[Support]] in TWN.
I think I had just replied to a thread on top; the icon was in a random
position on a thread further down.

This is probably bug 41625; the icon disappears if, after sending the message (ie closing the text area), I also click somewhere else.

Attached:

Fixed along with UX improvements of jquery.ime a few weeks back. No longer reproducible.

Are you sure? I just saw the same as in attachment 11299 on incubator while testing for ULS deploy.

  • Bug 42772 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Not fixed yet. I still can reproduce this on Meta using Monobook skin

  1. Go to: https://meta.wikimedia.org/wiki/Main_Page?useskin=monobook
  2. Click in the search field
  3. Click the down arrow on the IME icon

Observed: Options screen appears right-aligned with the searchbox

Expected: Options screen should be left-aligned with the searchbox/screen

Maybe the down arrow should be moved to the left side of the searchbox.

Created attachment 12027
Menu flipping to right when no space in left

Fixed in I64d40acb41559b0b6376c03a4076d17dcedbc466

Attached:

I tested the scenario from comment 10 and the feature behaved well.

I concur. It seem have been fixed.

(In reply to comment #13)

I concur. It seem have been fixed.

Thanks for retesting. CLosing as WORKSFORME for the time being.

I can't test what reported in comment 0 because now IME icon no longer appears when typing in the language selector, but all the other examples are fixed.