VisualEditor: Sometimes the HotCat gadget appears at the top of the CE surface
Closed, DeclinedPublic

Description

From user report (but I've had this myself):

HotCat is a popular gadget and any conflict with it should be avoided. For
example, use VisualEditor on [[User:This, that and the other/sandbox/Schfoof]]
with HotCat enabled. The HotCat bar appears in the wrong place. (It probably
shouldn't appear at all.)
The conflict now appears to be fixed... very strange.

Given that it appears and also doesn't appear between refreshes - i.e., on the same page with the same version of the VE and HC code bases in the same accounts in the same browsers - I'm assuming it's some sort of race-condition, but I'm not sure.


Version: unspecified
Severity: minor

Details

Reference
bz43335
bzimport set Reference to bz43335.

Is this related?

"We seem to have lost the plus and minus options of Hotcat that were one of the closest to WYSIWYG features of this site. Please can they be incorporated into visual editor. ϢereSpielChequers 13:46, 4 July 2013 (UTC)"

(In reply to comment #1)

Is this related?

"We seem to have lost the plus and minus options of Hotcat that were one of
the closest to WYSIWYG features of this site. Please can they be
incorporated into visual editor. ϢereSpielChequers 13:46, 4 July 2013 (UTC)"

That's unrelated to VisualEditor; enwiki's community switched off HotCat as a default gadget, so people who want to keep using it will need to manually switch it back on.

  • Bug 55759 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Created attachment 13512
VE iframe has gadget code before VE is invoked

attachment invisible_iframe_contents.png ignored as obsolete

(In reply to comment #4)

Created attachment 13512 [details]
VE iframe has gadget code before VE is invoked

I don't think that's related at all. Gadget CSS is expected in the iframe. It should be in the <head> instead of the <body> but that's a separate issue (bug 56630).

attachment invisible_iframe_contents.png ignored as obsolete

Created attachment 14685
HotCat showing up in the content editable surface

(from bug 55759 attachment 13500 by Chris McMahon)

Attached:

I can't reproduce this issue... If anyone still sees this, please reopen.

Add Comment