VisualEditor: Instead of adding indentation to the new line, pressing "Tab" from the keyboard adds indentation to other numbered/bulleted list
Open, NormalPublic

Description

tab not adding indentation to newline

Steps to reproduce:

1.Add a numbered/bulleted list in the editor
2.Go to a newline afte the list
3.Now click on "tab" from keyboard

Observed Result:
Instead of adding indentation to the new line, it keeps on adding indentation to first line of the numbered list.

Sometimes it also selects other items outside the editor.

See the screenshot attached.


Version: unspecified
Severity: normal

Attached:

Details

Reference
bz56810
bzimport set Reference to bz56810.
Ryasmeen created this task.Nov 8 2013, 10:11 PM

Found this bug on:

Browser:Chrome
Environmenr:test 2
Page: https://test2.wikipedia.org/wiki/Teetly
OS:MAC

(In reply to comment #1)

Found this bug on:

Browser:Chrome

Please *always* add your browser version.

OS:MAC

Please *always* add your OS version.

Browser: Chrome Version 26.0.1410.65
OS:MAC OS X Version 10.8.4

Note that we don't support any sort of indentation outside of lists yet.

I can't reproduce the behaviour described. Note the expected behaviour is either nothing or the document loses focus, not that the line is indented (yet).

Re-open if you can reproduce.

I just reproduced it on production on this page:
https://en.wikipedia.org/wiki/User:RYasmeen_%28WMF%29/wrong_ref_serial?veaction=edit

Go to the last line of the page and keep pressing tab.

Created attachment 13970
Screenshot of the error

Attached:

There is modification in the steps to reproduce this issue:

1.Add a numbered list in the document
2.Add the first item "item1"
3.Press enter and add the second item of the list "item2"
4.Place the cursor just before the text item2 and press tab.
5.Now click on bullet list icon from the toolbar
6.Go the end of second line and press enter (another bullet gets added to the newline)
7.Now press enter again.
8.Then keep on pressing tabs

Observed Result:
It is adding indentation to the first line of the page like 1.1.1.1.1

Page:https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:RYasmeen_(WMF)/wrong_serial&veaction=edit

This still works for me.

Created attachment 14090
video capture of the bug

Attached: bug56810.mov

Check the attachment with video capture of the steps.

Add Comment