Page MenuHomePhabricator

UploadWizard stuck on chunked upload of images to Commons
Closed, ResolvedPublic

Description

Author: chris_woodrich

Description:
I tried uploading 9 images earlier today, and each successive time the UploadWizard got stuck on "Publishing". The first three images were uploaded and published correctly, but all those after them were untouched. This is making it difficult to upload, so any fix would be appreciated.

Images uploaded when encountering this bug:
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 01.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 02.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 03.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 04.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 05.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 06.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 07.jpg.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 08.jpg.jpg
*File:Sukorambi Botanical Garden, Jember, 2014-01-20 09.jpg.jpg


Version: unspecified
Severity: normal

Details

Reference
bz60821

Event Timeline

bzimport raised the priority of this task from to Needs Triage.Nov 22 2014, 2:52 AM
bzimport added a project: UploadWizard.
bzimport set Reference to bz60821.
bzimport added a subscriber: Unknown Object (MLST).
bzimport created this task.Feb 4 2014, 11:13 AM

Hi Chris.

Does anything appear in your browser's JavaScript console when loading the page?
Can you please run the upload wizard with the debug option enabled? Just add "?debug=true" at the end of the web address (after "Special:UploadWizard") and then reload the page.
Is this about Wikimedia Commons? Do you by any chance have the "Chunked uploads for files over 1MB in Upload Wizard" preference enabled on Commons in the Upload Wizard preferences?
If it is about your own wiki, what do you have in LocalDefaults.php for $wgUploadWizardConfig?
Which browser and version did you use?

Also how big were the files?

chris_woodrich wrote:

Does anything appear in your browser's JavaScript console when loading the
page?

  • Nothing.

Can you please run the upload wizard with the debug option enabled? Just add
"?debug=true" at the end of the web address (after "Special:UploadWizard") and
then reload the page.

  • Nothing with Debug mode. I uploaded

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Unidentified_plant,_Sukorambi_Botanical_Garden,_Jember_01.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Unidentified_fruit,_Sukorambi_Botanical_Garden,_Jember_01.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Unidentified_flower,_Sukorambi_Botanical_Garden,_Jember_01.jpg
and then it stalled.

Is this about Wikimedia Commons? Do you by any chance have the "Chunked uploads
for files over 1MB in Upload Wizard" preference enabled on Commons in the
Upload Wizard preferences?

  • Yes and yes. Batched uploads worked perfectly fine a while ago. I uploaded a 700 mb file (Santa Claus Conquers the Martians), no issues.

If it is about your own wiki, what do you have in LocalDefaults.php for
$wgUploadWizardConfig?

  • N/A

Which browser and version did you use?
-Firefox, 26.0

A couple things, don't know if they are related or indicative of something. The "view thumbnail" function is fritzy, and the "time remaining" bar is flickering between x minutes and y seconds (with x generally being more accurate), even in Debug mode.

chris_woodrich wrote:

Files were mostly 10 - 20 mb in size, some less.

(In reply to comment #4)

Files were mostly 10 - 20 mb in size, some less.

Ok. That means chunked upload was used, we do have lots of bug reports of chunked upload stalling at end for unknown reasons.

Change 168419 had a related patch set uploaded by MarkTraceur:
Upgrade FDT to use promises instead of old syntax

https://gerrit.wikimedia.org/r/168419

Change 168419 merged by jenkins-bot:
Upgrade FDT to use promises instead of old syntax

https://gerrit.wikimedia.org/r/168419

Change 168422 had a related patch set uploaded by MarkTraceur:
Upgrade FDT to use promises instead of old syntax

https://gerrit.wikimedia.org/r/168422

Change 168423 had a related patch set uploaded by MarkTraceur:
Upgrade FDT to use promises instead of old syntax

https://gerrit.wikimedia.org/r/168423

Change 168423 merged by jenkins-bot:
Upgrade FDT to use promises instead of old syntax

https://gerrit.wikimedia.org/r/168423

Change 168422 merged by jenkins-bot:
Upgrade FDT to use promises instead of old syntax

https://gerrit.wikimedia.org/r/168422

If the above fixes the problem, we should be good now...if the issue resurfaces, please reopen!

I can confirm that today I could finally upload a 220MB video and did not get stuck for hours with UploadWizard showing "Finished! 0 out of 1 file uploaded" without any option to continue, as the previous days.
("Chunked uploads for files over 5 MB in Upload Wizard" enabled and "Maximum number of concurrent uploads" set to 0)

(In reply to Mark Holmquist from comment #12)

If the above fixes the problem, we should be good now...if the issue
resurfaces, please reopen!

No feedback - Closing as RESOLVED FIXED.

Gilles moved this task from Untriaged to Done on the Multimedia board.Dec 2 2014, 8:55 AM