Page MenuHomePhabricator

VisualEditor: [Regression pre-wmf1] The first letter of the reference text disappears after typing in the reference dialog box
Closed, ResolvedPublic

Description

Steps to reproduce:

1.Open a page with VE
2.Go to Insert>Reference
3.Type something inside the reference dialog box

Observed Result:
As soon as you type the first word the first letter diappears.

Test Environment: http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/
Browser: Chrome Version 26.0.1410.65
OS: MAC OS X 10. 8. 5


Version: unspecified
Severity: normal

Details

Reference
bz63909

Event Timeline

bzimport raised the priority of this task from to High.Nov 22 2014, 3:22 AM
bzimport set Reference to bz63909.
Ryasmeen created this task.Apr 14 2014, 6:49 PM

Correction:
Observed Result:

As soon as user types the first word, the first letter of it disappears.

With the reversion this should now be working again?

Change 125911 had a related patch set uploaded by Catrope:
Focus the surface in the reference dialog after it opens

https://gerrit.wikimedia.org/r/125911

Change 125911 merged by jenkins-bot:
Focus the surface in the reference dialog after it opens

https://gerrit.wikimedia.org/r/125911

Verified the fix on Betalabs

This is now happening for the caption field inside Media Settings

Change 126855 had a related patch set uploaded by Catrope:
Also focus surface in media edit dialog

https://gerrit.wikimedia.org/r/126855

Change 126855 merged by jenkins-bot:
Also focus surface in media edit dialog

https://gerrit.wikimedia.org/r/126855

Verified the fix for the caption field in the Media Settings dialog in Betalabs

Verified the fix in test2

For FireFox, I am getting this problem in a slightly different manner:
Instead of getting missing the first letter of the first word you type inside reference dialog box , goes to the next line.

Also the following errors appear on the console while trying to delete the texts inside the reference dialog box:
TypeError: startNode is null
Error: Unbalanced set of replace operations found
Error: ve.dm.Document.getNodeFromOffset(): offset 3 is out of bounds

Change 129081 had a related patch set uploaded by Esanders:
Prevent SurfaceWidgets from focussing themselves

https://gerrit.wikimedia.org/r/129081

Change 129081 merged by jenkins-bot:
Prevent SurfaceWidgets from focussing themselves

https://gerrit.wikimedia.org/r/129081

Change 129323 had a related patch set uploaded by Catrope:
Prevent SurfaceWidgets from focussing themselves

https://gerrit.wikimedia.org/r/129323

Change 129323 merged by Catrope:
Prevent SurfaceWidgets from focussing themselves

https://gerrit.wikimedia.org/r/129323

verified the fix in production for Chrome

I am again getting this issue in Chrome in Betalabs.

Now , it does not look broken .Hence, marking it as Fixed.