Page MenuHomePhabricator

Redlinks show in stable after VE or wikitext edit
Closed, ResolvedPublic

Description

Redlinks showing on ukwiki

See screenshot. Steps to repro:

  1. Logged in, in stable, make an edit to an article using VE (specifically, I used the link inspector to wikify a word).
  2. After your edit is saved and the page re-renders, you'll see redlinks.
  3. If you refresh, the redlinks disappear.

Version: unspecified
Severity: normal
See Also:
https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=67639

Attached:

Details

Reference
bz69559

Event Timeline

bzimport raised the priority of this task from to Needs Triage.Nov 22 2014, 3:30 AM
bzimport set Reference to bz69559.
bzimport added a subscriber: Unknown Object (MLST).
Maryana created this task.Aug 14 2014, 6:59 PM

bingle-admin wrote:

Prioritization and scheduling of this bug is tracked on Trello card https://trello.com/c/WQdRSB1G

Repro'ed in wikitext editor, too :-/

bingle-admin wrote:

Prioritization and scheduling of this bug is tracked on Trello card https://trello.com/c/qpsaGKVu

Not an issue anymore now that we don't use dynamic loading after editing - tested it.

Still happening for me on beta labs.

Max, are you testing on desktop Chrome? I'm seeing this when I edit in Safari (on iPad and iPhone).

Change 160492 had a related patch set uploaded by MaxSem:
Fix redlinks on preview and save

https://gerrit.wikimedia.org/r/160492

FYI in preview this was by design so that editors could work out if they created a real link or not.

Change 164131 had a related patch set uploaded by Jdlrobson:
Remove ajax refresh from editing workflow

https://gerrit.wikimedia.org/r/164131

Change 160492 abandoned by Jdlrobson:
Fix redlinks on preview and save

Reason:
Rendered obsolete by https://gerrit.wikimedia.org/r/#/c/164131/1

https://gerrit.wikimedia.org/r/160492

Change 164131 merged by jenkins-bot:
Remove ajax refresh from editing workflow

https://gerrit.wikimedia.org/r/164131