Broken rendering of arrows in SVG
Closed, ResolvedPublic

Description

Author: dake.cdx

Description:
Some SVG containing arrows are not correctly rendered :

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Aikido_ikkyo.svg
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Van_de_graaf_generator.svg (arrows
between the rotating belt)

The Van de Graaff generator has been drawn using Inkscape 0.43 (Linux).


Version: unspecified
Severity: normal
URL: http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=333118

bzimport added a subscriber: Unknown Object (MLST).
bzimport set Reference to bz5325.
bzimport created this task.Via LegacyMar 22 2006, 5:14 PM
bzimport added a comment.Via ConduitMar 22 2006, 5:17 PM

dake.cdx wrote:

Just wanted to add that the problem seems to be related to an Inkscape property :

<marker
inkscape:stockid="Arrow2Lend" <--------- this is probably ignored
orient="auto"
refY="0.0"
refX="0.0"
id="Arrow2Lend"
style="overflow:visible;">
(...)

bzimport added a comment.Via ConduitMar 22 2006, 9:22 PM

mathieu.clabaut wrote:

Just a note to say that I have redo a version of
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Aikido_ikkyo.svg with manula arrows
head. So, in order to look at the problem, either use
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Van_de_graaf_generator.svg or an older
version of ''Aikido_ikkyo.svg''.

Mathieu

bzimport added a comment.Via ConduitMar 28 2006, 1:33 AM

broberg wrote:

(In reply to comment #1)
I'm not sure it has anything to do with that property, it's more likely caused
by librsvg ignoring the "overflow:visible" style. Inkscape's default markers are
defined outside their bounding box and therefore rely on the overflow to be
visible in order to look correct. Librsvg, hovewer, ignores this overflow
attribute (http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=333118).

I guess this is a duplicate of http://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=5163.

bzimport added a comment.Via ConduitApr 9 2006, 6:28 PM

Wiki.Melancholie wrote:

*** Bug 5514 has been marked as a duplicate of this bug. ***

bzimport added a comment.Via ConduitApr 22 2006, 8:56 PM

jeffb wrote:

Don't know if this is the same bug:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:BJT_symbol_NPN.svg looks fine on the full-
size image page, but the thumbnail on http://en.wikipedia.org/w/index.php?
title=NPN&oldid=46322776 is missing the emitter arrow.

bzimport added a comment.Via ConduitApr 28 2006, 9:50 AM

gercokees wrote:

I think this is a duplicate of bug 5163...

bzimport added a comment.Via ConduitMay 29 2006, 5:16 AM

ch.martin wrote:

Indeed, I can't get MediaWiki to render SVG line terminators at all...
[[:Image:Metal type.svg]]
This image should have arrows and dots, neither of which appear.

bzimport added a comment.Via ConduitFeb 20 2007, 7:21 AM

stephane.brunner wrote:

On this image (http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Compression_JPEG.svg) I
have as a problem with arrow they are really small, in Firefox
or in Inkscape the arrows will be really bigger !!!

Is it the same bug, is there a work around ?

bzimport added a comment.Via ConduitAug 31 2007, 11:25 PM

broberg wrote:

This bug has been fixed upstream.
(http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=333118
http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=333560)

Upgrading to librsvg >= 2.18 would solve this.

brion added a comment.Via ConduitJan 21 2008, 8:39 PM
  • Bug 12722 has been marked as a duplicate of this bug. ***
tstarling added a comment.Via ConduitOct 14 2008, 4:47 AM

Looks OK now that we have librsvg 2.22.0. The arrows in the first test case point the wrong way, but the rest of the test cases seem to be correct so I'll assume that the first one is an author issue.

Gilles added a project: Multimedia.Via WebDec 4 2014, 10:48 AM
Gilles moved this task to Closed on the Multimedia workboard.

Add Comment