Trying to view or edit pages prompts download sometimes
Closed, DeclinedPublic

Description

Author: mediazilla

Description:
When trying to view or edit pages I am sometimes prompted to download the page
instead of viewing it normally. This is intermittent but happens about 1 out of
every 10 page hits.
I have enabled, then disabled the "Use External Editor" option but that did not
fix the issue.


Version: 1.7.x
Severity: normal
OS: FreeBSD
Platform: Other

bzimport added a project: MediaWiki-Interface.Via ConduitNov 21 2014, 9:26 PM
bzimport added a subscriber: Unknown Object (MLST).
bzimport set Reference to bz7082.
bzimport created this task.Via LegacyAug 21 2006, 8:20 AM
bzimport added a comment.Via ConduitAug 21 2006, 8:31 AM

mediazilla wrote:

FreeBSB 6.1-REL. Apache/2.2.3 (Unix) PHP/5.1.4 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.7e-p1,
MySQL 5.0.21

bzimport added a comment.Via ConduitAug 21 2006, 11:11 AM

robchur wrote:

Any difference in HTTP headers each time?

bzimport added a comment.Via ConduitAug 21 2006, 7:38 PM

mediazilla wrote:

I'm not sure how I could check that. The logs show nothing unusual, the page
hits that show the pages correctly and the page hits that prompt for download
are the same as far as I can tell.

bzimport added a comment.Via ConduitAug 21 2006, 7:45 PM

mediazilla wrote:

I noticed that the byte counts (number of bytes transfered) were different
between hits for the same page, but the wiki is being used over https, so I
think that is to be expected.

bzimport added a comment.Via ConduitAug 24 2006, 2:25 PM

mediazilla wrote:

This problem does not seem to happen when using IE6, only Firefox 1.5.

bzimport added a comment.Via ConduitAug 24 2006, 2:27 PM

ayg wrote:

Is the page gzipped? If so, this is bug 7098.

bzimport added a comment.Via ConduitAug 30 2006, 7:33 AM

robchur wrote:

Making an educated guess that it's a dupe. If the download is not a gzipped HTML
page, please reopen this.

*** This bug has been marked as a duplicate of 7098 ***

bzimport added a comment.Via ConduitAug 30 2006, 2:28 PM

mediazilla wrote:

The pages are not gzipped.

brion added a comment.Via ConduitAug 30 2006, 2:57 PM

Please post a network trace; at least HTTP headers from Firefox's Live HTTP Headers extension
should help.

bzimport added a comment.Via ConduitSep 1 2006, 6:23 AM

mediazilla wrote:

Apparently I stand corrected. Below are hits, the bottom one is ok, the top one
is when the page tried to download. The encoding says gzip for both. Freaking
great. And the bug that's marked fixed does me no good. I'm running vanilla
install on up to date software, no mention of what I need to change in my settings.

https://www.riftweak.com/wiki/index.php/Main_Page

GET /wiki/index.php/Main_Page HTTP/1.1
Host: www.riftweak.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.6)
Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
Accept:
text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive
Referer: https://www.riftweak.com/wiki/index.php?title=Main_Page&action=edit
Cookie: wiki02UserID=1; wiki02UserName=Seg;
PHPSESSID=d6ea1ba8a70f6d8db10de2bb2fedcff0;
wiki02_session=95437aac551ab0b9171ccaafd9d93f2f
If-Modified-Since: Mon, 21 Aug 2006 08:14:32 GMT
If-None-Match: W/"wiki02:pcache:idhash:1-0!1!0!2!!en!2--20060821074812"

HTTP/1.x 304 Not Modified
Date: Fri, 01 Sep 2006 06:12:29 GMT
Server: Apache/2.2.3 (Unix) PHP/5.1.4 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.7e-p1
Connection: Keep-Alive
Keep-Alive: timeout=5, max=98
Etag: W/"wiki02:pcache:idhash:1-0!1!0!2!!en!2--20060821074812"
Expires: Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT
Cache-Control: private, must-revalidate, max-age=0

Vary: Accept-Encoding,Cookie

https://www.riftweak.com/wiki/index.php?title=Main_Page&action=edit

GET /wiki/index.php?title=Main_Page&action=edit HTTP/1.1
Host: www.riftweak.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.6)
Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
Accept:
text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive
Referer: https://www.riftweak.com/wiki/index.php/Main_Page
Cookie: wiki02UserID=1; wiki02UserName=Seg;
PHPSESSID=d6ea1ba8a70f6d8db10de2bb2fedcff0;
wiki02_session=95437aac551ab0b9171ccaafd9d93f2f

HTTP/1.x 200 OK

bzimport added a comment.Via ConduitMay 17 2007, 10:26 AM

midgardeagle wrote:

My observations:

  • This only happens with English Wikipedia, not with the Norwegian one.
  • It happens 100% of the time I try to edit a page, never when I try to edit a section.
  • I've only tried editing articles with Mozilla Firefox 2.0.0.3.
brion added a comment.Via ConduitMay 17 2007, 1:58 PM

New commenter: turn off "use external editor" in your user preferences.

Unable to reproduce the bug this bug is about, and no comments in a long time; assuming original problem was a local crashing bug or other such problem. Reopen if original problem continues and further information is available to debug it.

bzimport added a comment.Via ConduitMay 24 2007, 6:20 AM

mwlazlo+wmbz wrote:

At my site we've been having similar problems and have traced it down to this PHP bug:

http://bugs.php.net/bug.php?id=25753

HTH

Add Comment