Page MenuHomePhabricator

Android app shows old versions of articles
Closed, ResolvedPublic

Description

Reported in dewiki (1):

Android app version alpha-2015-03-24 opens old versions of articles which need to be refreshed manually.

Event Timeline

Thgoiter created this task.Mar 30 2015, 1:55 PM
Thgoiter raised the priority of this task from to Needs Triage.
Thgoiter updated the task description. (Show Details)
Thgoiter added a project: Mobile-Apps.
Thgoiter added a subscriber: Thgoiter.
Restricted Application added a subscriber: Aklapper. · View Herald TranscriptMar 30 2015, 1:55 PM
Deskana set Security to None.

Thanks for the report. This is probably related to some recent changes we made to cache pages on the device's disk instead of RAM. @bearND, the tech lead for the Android app, will investigate.

Deskana changed the task status from Open to Stalled.Apr 13 2015, 9:41 PM
Deskana added a subscriber: Etonkovidova.

@Thgoiter Can you give us specific steps to reproduce?

@Etonkovidova Can you check this for us and try to verify and give extra steps?

Deskana closed this task as Resolved.Apr 13 2015, 9:43 PM
Deskana claimed this task.

@Etonkovidova actually tested this today and said there were no issues. Feel free to reopen if you're still experiencing this issue with the latest alpha build.

Thank you. I've asked the user who initially reported the problem to test this again (X).

@Deskana I just tried it with dewiki WP:VM page and it happened again, but I don't know whether I have the latest version, my current one is 2015-04-02.

Deskana reopened this task as Open.Apr 14 2015, 2:04 PM

@Deskana I just tried it with dewiki WP:VM page and it happened again, but I don't know whether I have the latest version, my current one is 2015-04-02.

Thanks for the report. Sounds like this is not fixed yet. Reopening.

Deskana changed the task status from Open to Stalled.Apr 20 2015, 9:25 PM

We're having trouble reproducing this, so we can't do much about it. :-(

@Metrophil44 Can you try this once more with the latest alpha, and see if the problem is persisting?

Yes, the problem is present for 2.0-alpha-2015-04-13. But it looks trickier than I thought. The steps for reproducing the bug are applied only to couple of first edits

  1. Edit a page - Save it
  2. The saved page displays the previous, unedited version of a page.
  3. Perform a search for the same page - the page is displayed with not updated content.
  4. Load the page from History - the page is not updated either.

The same scenario when updates are done on desktop wiki.
Some sort of delayed page caching?

The issue does not happen in 2.0-r-2015-03-23.

I can't reproduce this anymore on 2.0-alpha-2015-05-05

Re-checked it with 2.0.105-alpha-2015-06-30 on Samsung Tablet Ce0168(Android 4.0.4) - the issue is fixed.

Dbrant closed this task as Resolved.Jul 7 2015, 7:21 PM