Page MenuHomePhabricator

Commons thumbnail of Pluto photo is broken at 500px
Closed, DeclinedPublic

Event Timeline

MZMcBride raised the priority of this task from to Needs Triage.
MZMcBride updated the task description. (Show Details)
MZMcBride added a project: Commons.
MZMcBride added a subscriber: MZMcBride.
Restricted Application added subscribers: Steinsplitter, Aklapper. · View Herald TranscriptJul 14 2015, 2:18 PM
MZMcBride added a subscriber: Joe.Jul 14 2015, 5:33 PM

@Joe: Thoughts on this?

Yeah, it seems to be working now.

zhuyifei1999 moved this task from Incoming to Backlog on the Commons board.Jul 16 2015, 6:04 AM
Joe set Security to None.
Restricted Application added a subscriber: Matanya. · View Herald TranscriptJul 16 2015, 6:41 AM
Joe added a comment.Jul 16 2015, 6:43 AM

@MZMcBride ironically being on-duty I just looked at the tickets with the "operations" tag these last few days, so I didn't notice this. However I'll take a look at the logs.

That error message usually appears when the original is smaller than the scaled dimensions we want to achieve, and from a quick look this seems a bug worth digging into.

I'll take a look at the logs.

fgiunchedi triaged this task as Low priority.Jul 20 2015, 2:58 PM
fgiunchedi added a subscriber: fgiunchedi.

I can load the image but still worth investigating if it is related to hhvm imagescalers

Joe added a comment.Jul 20 2015, 3:11 PM

I took a look at the logs, even tried to re-render the thumbnail at different sizes, but chances are the logs were already lost in the reimaging of either mw1154 or mw1155 which happened between when @MZMcBride created the ticket and when he pinged me :(

However, since this is not happening anymore, I am not too worried. I strongly suspect this has nothing to do with the HHVM scalers, though.

I just noticed that someone did, in fact, upload a version of this image that was smaller than 500px: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pluto_by_LORRI_and_Ralph,_13_July_2015.jpg#filehistory. Given when I reported this bug, if the image scalers were lagging for some reason when generating the 500px thumbnail and were grabbing the smaller version of the image, you'd get this error about thumbnail generation. But that wouldn't explain why generating a 501px thumbnail would work... hmmm.

Do we happen to collect/log instances of how often we encounter this specific error ("Image was not scaled, is the requested width bigger than the source?")? Mostly just curious, but perhaps this type of behavior happens occasionally with reuploads? Like there's some kind of lag?

Aklapper closed this task as Declined.Jul 31 2015, 3:42 PM
Aklapper claimed this task.

Do we happen to collect/log instances of how often we encounter this specific error ("Image was not scaled, is the requested width bigger than the source?")? Mostly just curious, but perhaps this type of behavior happens occasionally with reuploads? Like there's some kind of lag?

Not sure who might know the answer - @Joe? Or rather someone from Multimedia?

And I'm closing this as declined as the testcase is gone and the logs are gone... :-/