Page MenuHomePhabricator

Please add archives.gov to $wgCopyUploadsDomains
Closed, ResolvedPublic

Description

Files in the archives.gov domain come from the US National Archives, which has an online catalog (catalog.archives.gov) and API (catalog.archives.gov/api/v1). Most files are in the public domain, and their copyright is generally marked with the "use restriction" field in their catalog, records, such as this one: https://catalog.archives.gov/id/299685

I would like to experiment with GWToolset on beta using NARA media files. Thanks!

Related Objects

View Standalone Graph
This task is connected to more than 200 other tasks. Only direct parents and subtasks are shown here. Use View Standalone Graph to show more of the graph.
StatusSubtypeAssignedTask
OpenNone
ResolvedDereckson

Event Timeline

Dominicbm raised the priority of this task from to Needs Triage.
Dominicbm updated the task description. (Show Details)
Dominicbm added a subscriber: Dominicbm.

Change 265163 had a related patch set uploaded (by Dereckson):
Add *.archives.gov to wgCopyUploadsDomains

https://gerrit.wikimedia.org/r/265163

Dereckson triaged this task as Medium priority.Jan 19 2016, 11:53 PM
Dereckson moved this task from Backlog to To deploy on the Wikimedia-Site-requests board.

Change 265163 merged by jenkins-bot:
Add *.archives.gov to wgCopyUploadsDomains

https://gerrit.wikimedia.org/r/265163

Deployed, it works well, but your example is probably a poor example for the GWToolset, as they are divided in a lot of small files

Thanks @Dereckson. I linked to the catalog record, which does have tiled images for dynamic zoom in the UI. However, the download link (and media URLs in API outputs) contains a regular media file (e.g. https://catalog.archives.gov/OpaAPI/media/299685/content/arcmedia/media/images/40/7/40-0678a.gif).

Do you know what the process is to have this deployed on the Wikimedia Commons Beta? Does it just take a bit longer?

I've deployed it directly and tested on Commons in production.

The configuration seems shared for this setting, but I imagine some new config deployment step must be done, I'm inquiring about that.

An automatic configuration update takes place a little after the config change.

It should so soon be available.