Page MenuHomePhabricator

mathoid.testme.wmflabs.org stopped working
Closed, DeclinedPublic

Description

Hi!

I had been using mathoid server http://mathoid.testme.wmflabs.org for my MediaWiki installation for about a year without any problem before January 21th when it stopped working. Now I get error "502" from any possible network I tried.

curl -d 'q=E=mc^2' http://mathoid.testme.wmflabs.org
<html>
<head><title>502 Bad Gateway</title></head>
<body bgcolor="white">
<center><h1>502 Bad Gateway</h1></center>
<hr><center>nginx/1.11.3</center>
</body>
</html>

Event Timeline

mobrovac claimed this task.
mobrovac added a subscriber: mobrovac.

Thank you for reporting! I have restarted Mathoid there and it is now up again. We have another instance of Mathoid in Labs which we use regularly for testing at https://mathoid-beta.wmflabs.org . I would suggest you start using the other one.

Resolving since the server now responds to requests.

mathoid.testme.wmflabs.org returns 502 Bad Gateway again.

Pkra added a subscriber: Pkra.

@mobrovac could you suggest a URL that might be used in the Math Extension as default?

@mobrovac could you suggest a URL that might be used in the Math Extension as default?

As I suggested in T156289#2971141, one can use https://mathoid-beta.wmflabs.org/ or use the storage-powered REST API at https://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/api/rest_v1/#/Math . The http://mathoid.testme.wmflabs.org/ was set on an alternative project and we don't plan on supporting it. Resolving as declined since there are other viable alternatives.

Thanks for clarifying, @mobrovac! I'll update T209563 with this information.

Please do not use stuff in deployment-prep for outside wikis, especially as an extension default.